luni, 5 septembrie 2011

Inspiratie din nunta indiana

Uitandu-ma la pozele de la nunta unei prietene, mi-am dat seama ca bijuteriile purtate de ea au fost un punct forte. Rochita de mireasa simpla si totusi extravaganta, a fost completata cu succes de un set format din colier si cercei de inspiratie indiana. M-a dus imediat cu gandul la o nunta indiana ce o admirasem evident la tv. Si trebuie sa recunosc ca eram un pic invidioasa pe unicitatea acestor nunti.
Acum sa povestim, pentru ca avem de unde sa ne inspiram: nuntile indiene sunt nunti de poveste ce pot dura si pana la 5 zile!
Ceremoniile si datinile ce preceda nunta sunt numeroase, si pornesc de la momentul logodnei, cand mireasa ii ofera mirelui un pachet creat de dansa ce simbolizeaza norocul (de obicei acest pachet consta in bomboane, dulciuri, oua si bani), pana la momentului ceremoniei unirii destinelor (horoscoapelor) celor doi miri.
Frumusetea nuntilor indiene este afisata in toate unghiurile ceremoniilor. Frumusetea miresei este inepuizabila si vine tocmai din din portul podoabelor! Ritualul de infrumusetare a unei mirese indiene este unul destul de lung, considerand timpul acordat numai aplicarii tatuajelor cu henna,
bijuterii nunta india




create de un artist cu multa rabdare si care stie sa exprime prin desene dragostea celor doi miri si urarile familiilor acestora.


Stim de asemenea ca miresele indiene poarta in ziua nuntii rochia traditionala - Sari, rosie, roza sau verde, cusuta manual din matasuri indiene pentru care noi platim bani grei sa beneficiem de ele! Acolo sunt ceva mai ieftine :)
rochie mireasa nunta indiana

Broderiile rochiilor de mireasa sunt printre cele mai stralucitoare si dau un aer sofisticat tinutei. Nelipsitele bijuterii... frumoasele bijuterii indiene, de aur si decorate cu pietre pretioase si semipretioase, intodeauna le-am admirat!

Miresele indiene au ceva aparte. Cercelul ce leaga nara stanga de urechea stanga , punctul rosu din centrul fruntii (ce simbolizeaza al treilea-ochi - centrul intelepciunii), voalurile galbene ce completeaza tinuta miresei, parfumul proaspat de iasomie, toate acestea se imbina perfect intr-un cadru plin de emotia unei nunti de basm.
As insista totusi pe bijuteriile in stil indian, ce pot fi un motiv de inspiratie pentru intregirea unei tinute de mireasa europene.
bijuterii mireasa nunta indiana















2 comentarii:

  1. foarte interesant articolul ! Poti recomanda si un loc de unde se pot achizitiona bijuteriile si accesoriile ? Am vazut o trupa de Dansatoare evenimente care au in program si un dans cu specific bollywood , foarte dragut

    RăspundețiȘtergere
  2. SUper super, am vazut si la cei de la Organizare evenimente Ploiesti o trupa cu dansuri de specific indian ! Foarte ok articolul, succes

    RăspundețiȘtergere