vineri, 19 august 2011

Cu ce incepem?- partea I

Daca a venit momentul in care incepem sa organizam nunta, probabil ca vom avea nevoie si de cateva indrumari. Well, o lista ne-ar fi de ajutor. Dupa cateva saptamani de cand incerc sa fac aceasta lista, cred ca as putea intocmi una, poate va ajuta :)
Pentru inceput:
- ce fel de nunta ne dorim?
Ne dorim o nunta cu toti cunoscutii nostri si ai parintilor nostri, sau o nunta la care sa participe oamenii care chiar se bucura pentru noi? Presupunand ca a trecut vremea cand participantii la nunta o priveau ca si pe o obligatie, sau ca pe o investitie, (CAR cum am auzit pe cineva recent ) , plecam la drum cu ideea ca la nunta noastra vor fi prezente multe persoane dragi, alaturi de care evenimentul are o amploare spirituala asa cum ne-am dorit.


- buget?
Acum e acum...dupa cateva calcule initiale ar trebui sa stim in mare cam la ce suma ne asteptam sa cheltuim. In functie de acest buget stim ce vom face in continuare.

- nunta pe val, sau ...?
Din fericire pentru noi, avem atat de multe variante in ziua de azi de organizare a unei nunti, incat.. ar fi pacat sa nu profitam de ele. Putem organiza o nunta cu accente tomnatice, primavaratice, sau o nunta la malul marii, intr-un cort vaporos, pe o terasa rustica, lista este atat de lunga si lasa loc bogatei noastre imaginatii.Voi reveni pe acest subiect, promit!

- locatie?
Grea decizie. Va spun din proprie experienta. Daca nu stiti exact unde va doriti sa faceti nunta , ma refer la o locatie anume, atunci este indicat sa incepeti cautarile cu cel putin un an inaintea evenimentului.
Din cate locatii am vazut pana acum, si credeti-ma ca incep sa le stiu pe toate, am ajuns la concluzia ca stabilirea locatiei e un pas foarte important. De ce? Pentru ca o data ce veti incepe sa vedeti ballroom-uri, restaurante, saloane destinate evenimentelor, veti incepe sa studiati si oferta de preturi, si este posibil sa va razganditi de multe ori.
Sa nu uitam ca in salonul ales trebuie sa incapa numarul de persoane invitat, si sa ramana si ceva loc de dans.

Acestia sunt primii pasi ce ar trebui urmati. Restul e.. usor :-) imaginatie si iar imaginatie.








2 comentarii:

  1. Cel mai bine ar fi ca viitorii miri sa consulte un organizator sau un staroste pentru ca pregatirile sa fie placute, nu sa devina o povara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, e de mare ajutor un organizator de nunti. De multe ori iti poate oferi variante la care nici nu te astepti, si datorita mediului in care activeaza, ajutorul lui este mereu sustinut!

      Ștergere