duminică, 21 august 2011

Cu ce incepem?- partea III

Incepand postarea mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa se numeasca "Cu ce continuam...", avand in vedere ca cele ce urmeaza sunt detalii, dar care ne ocupa destul de mult timp.

- Invitatiile
In general se ofera personal, si se aleg in functie de tema evenimentului. Avem foarte multe variante de invitatii si texte, insa amprenta personala conteaza intotdeauna. Asadar, avem de unde alege!

- Aranjamentul salii
Acum trebuie sa fim destul de atente avand in vedere ca salonul va gazdui nunta. Daca nu am discutat deja cu organizatorul de evenimente al salonului pentru a beneficia in pretul meniului si de aranjamentele salii, atunci va fi necesar sa colaboram cu o firma de organizari evenimente. Vor fi alaturi de noi pana la eveniment, si inclusiv in seara nuntii.
Si pentru ca atunci cand vorbim de aranjamentul salonului sunt foarte multe de zis, le voi trece putin in revista, insa nu va speriati, in general le rezolvam cat ai zice "peste": huse scaune, fete de masa, naproane, stalpisori, aranjamente florale, arcade, marturii, cupe de sampanie, aranjamente fructe, casuta dar, plicuri, meniuri, carduri de masa etc.
Toate acestea le vom stabili cu organizatorul, care se va preocupa sa ne ajute si cu preturi accesibile si cu produse de calitate.

-Aranjamentele pentru masini
Florale sau combinatie de materiale, aranjamentele pentru masini vor fi si ele in ton cu tema aleasa pentru nunta. Asigurati-va ca are cine sa se ocupe in ziua nuntii de decorarea masinilor. Am auzit pe multi zicand ca este de datoria domnisoarelor de onoare. Insa daca apelati la serviciile unui organizator de nunti, acesta va poate ajuta si la "montarea" aranjamentelor pe masini. Sau delegati o persoana, doua care sa se ocupe in ziua respectiva si de acest aspect. Important este sa va ganditi cu ceva timp inainte, pentru a nu fi stresate si din acest motiv.

- Verighetele
Le vom purta toata viata si vor straluci pe degetele noastre in amintirea juramantului facut.
Nu uitati de ele si alegeti-le cu grija! Din ceea ce am observat, la targurile de nunti, multe firme ofera reduceri la verighete. Este bine sa nu le luati nici prea largi, nici prea stramte, si ideal ar fi ca magazinul de unde le achizitioanti sa ofere si garantie si service, in cazul in care una dintre verighete trebuie marita/micsorata.

- Lumanari si buchete (mireasa, nasa, domnisoare de onoare)
Tot ce va pot spune acum este sa va faceti din timp planul, sa va interesati ca florile pe care doriti sa le aveti in buchet sau aranjamente sa nu se ofileasca repede, si fiti foarte atente la florile vopsite, pentru ca exista o mare posibilitate sa se scurga vopseaua pe rochiile noastre. In urmatoarele articole vom descoperi impreuna multitudinea de aranjamente florale pentru care putem opta. Abia astept :)

- Marturiile
Eu intotdeauna m-am gandit la ceva gustos ca si marturie pentru invitatii mei. Am gasit cateva idei interesante pe care vi le voi prezenta in curand.

- Coafura, make-up...
Este absolut necesar ca inainte de toate sa facem incercarea coafurii, sa ii cerem si parerea mirelui pentru ca el va fi intotdeauna cel mai sincer cu noi. Doar si el isi doreste sa fim cele mai frumoase, nu? Nu lasati pe ultimul moment decat daca sunteti absolut sigure de ceea ce va doriti. Altfel, riscati sa fiti dezamagite si nu va doriti acest lucru in ziua cea mare, nu-i asa?
Pentru make-up, unele dintre noi vor opta sa se aranjeze singure, avand mai multa experienta in domeniu. Restul, aici ma includ si pe mine, vom apela la servicii speciale. Preturile sunt pe masura, si trebuie sa ne programam din timp. De asemenea si pentru make-up va sfatuiesc sa faceti o incercare, pentru ca nu intotdeauna puteti fi multumite de rezultat.

Cam atat pentru moment. Sper ca nu mi-a scapat nimic si sper sa va ajute si pe voi aceasta lista :)





Un comentariu:

  1. Inainte de toate cel mai important cred ca este stabilirea temei, apoi a locatiei, a invitatie pt ca ea va fi mesagerul si apoi cu siguranta a rochiei.

    RăspundețiȘtergere