miercuri, 25 ianuarie 2012

Torturi de nunta

Dragele mele,


Iata cateva idei de torturi de nunta intalnite la Expomariage:


tort de nunta, tort,martipan

tort de nunta, nunta, targ de nunti, ciocolata, martipan


tort de nunta,targ, tort martipan, tort de ciocolata, nunta

Cele trei torturi sunt moderne si cred ca pe cat sunt de frumoase, sunt si gustoase. 

Primul tort abunda in ciocolata! E clar ca nu lasa loc de "nu mi-e pofta!" :), iar suportul de prezentare ne permite sa il admiram din toate partile!

Admir al doilea tort  pentru simplitate! Detaliile, as zice eu tomnatice, sigur pot fi inlocuite cu detalii ce tin de tema nuntii.

Al treilea tort este... romantic! Se potriveste unei nunti in alb, romantica si sofisticata in acelasi timp!

Acestea sunt doar cateva variante, insa e bine de stiut ca pentru torturile de nunta avem 4 variante populare de glazura din care putem alege:

- glazura fondanta
- glazura regala
- crema de unt
- glazura traditionala

Forma tortului de nunta in general este rotunda, insa sigur ca putem jongla cu formele pentru a ajunge la tortul mult visat. Trebuie doar sa gasim cofetarul care ne intelege si care are o doza mai mare de imaginatie :)

Tot vorbind de torturi... mi s-a facut atat de foame :( ... Dar  mai am cate ceva de zis inainte de a ma duce la culcare, ca doar la aceasta ora nu imi mai permit sa pap. Nu uit: apa, apa si iar apa :D

Deci, vrem trandafirasi, figurine, frunzulite, inimioare, balonase, animalute sau verighete ca si decoratiuni pentru tortul de nunta? eu cred ca este posibil sa le avem din moment ce multe cofetarii au adoptat ideea ca se poate si altfel, se poate mai frumos, mai diversificat, chiar unicat!

Nu renuntati la ideile pe care le aveti! Gasiti cofetaria perfecta pentru voi! Asta voi face si eu daca nu sunt multumita de cofetaria cu care colaboreaza restaurantul unde voi face nunta, respectiv Complex Herastrau :)

6 comentarii:

  1. al doilea tort e mortal:X:X:(imiplace ca are trandafiri , florile mele preferate) dmne ce minunatii de torturi
    ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate pozele au fost facute la Targul Expomariage. Abia astept sa ajung maine la targul de la Romexpo sa vad alte oferte :)
    Mie imi place tare mult tortul de ciocolata; de fiecare data cand ma uit la el mi se face pofta...si ce pofta! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa te cred..:X:X Ce "bine" ca nu sunt din Buc si nu am avut cum sa ajung la targ..sigur as fi facut ochii cat cepele pe acolo..la cate minunatii sunt la expozitie
      P.S Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii=)))

      Ștergere
    2. :)) Azi am fost la targ, dar nu am mai vazut torturi sau praji...trist :P

      Ștergere
  3. Imi place al treilea tort chiar daca nu sunt cu movul. Este simplu si elegant, exact pe gustul meu. Mi-ar placea sa am un tort asa, si de aceea o sa ii rog pe cei de la torturi nunti Brasov sa imi implineasca visul... dupa parerea mea ei sunt cei mai buni din Brasov cu o vasta experienta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca avem oaspeti din Brasov! Alexia, chiar te astept cu cat mai multe detalii despre nunta ta! Sa fie intr-un ceas bun si sa aveti o nunta super super!!!
      Pentru tort, conteaza foarte mult si aspectul, dar si continutul ;) Am observat din discutiile cu alte miresici, ca torturile de ciocolata cu o aroma de extra, sunt la mare cautare! Si in functie si de anotimpul in care va avea loc nunta, felia de tort poate fi servita alaturi de fructe proaspete, sau cirese in lichior, inghetata sau topping!

      Ștergere