miercuri, 26 aprilie 2017

Organizarea si epuizarea sau.. ce te faci cand te simti epuizat?!




O perioada solicitanta pe partea profesionala poate avea impact si pe partea personala. Practic vorbind, este foarte greu sa le separi ca si timp, ce sa mai vorbim de energie dedicata fiecarui plan...

Oricat de organizat esti, tot mai sunt perioade cand programul tau depinde de persoanele din jur (sefi, sefe, sedinte la ore tarzii, workshop-uri care intra in prelungiri).

Te uiti stresata la ceas stiind ca la ora 19:00 ai programare pentru proba rochiei de mireasa si tu esti intr-o sedinta ce pare sa nu se mai termine?!

 Te grabesti sa ajungi la ora de dans si nu ai reusit sa livrezi la timp raportul?! Clar viitoarea ta sotioara nu va fi incantata  si iti va reprosa ca nu esti suficient de organizat si de fapt nu vrei sa inveti coregrafia.

Ai uitat sa ii trimiti lista de preferinte organizatorului de nunti pentru ca toata lumea trage de tine la birou?

Eh, se intampla si la case mai mari. Asa ca, hai sa respiram si sa ne gandim cum putem evita acesta discutii si cum putem iesi dintr-o situatie foarte presanta atunci cand ne organizam nunta.


In primul rand, incearca sa eviti sa iei decizii atunci cand esti obosit sau stresat. Daca stii ca in saptamana urmatoare vei fi prea prins la birou pentru a avea si alte activitati ce necesita atentie si implicare cu privire la organizarea unui eveniment important din viata ta, atunci zi PAS. Vorba aceea, AZI NU, POATE MAINE.

Sa ne intelegem, oricine are dreptul sa fie obosit. Oricine are dreptul sa fie ocupat si stresat, 

Deci, nu iti planifica ore de dans cand tu esti cu nervii intinsi la maxim. Mai degraba du-te la sala, ocupa-te de un sac de box, de o bicicleta eliptica sau de niste role in parc. Cand esti mai in forma, ia-ti partenerul de mana si invita-l la dans. Daca totusi ai facut o promisiune, incearca sa o respecti sau sa o anulezi din timp. Fii insa mai atent pe viitor

Nu e loc de reprosuri.
Oricine are perioade proaste, important e sa ne oferim intelegere si sa incercam sa ne organizam programul impreuna, ascultandu-ne. Asculta-ti partenerul, nu il ignora, nu il trage dupa tine atunci cand nu e cazul.

Da-ti timp.
Probabil ca iti e destul de clar ca daca esti intr-o pasa proasta nu iti va placea nicio rochie, nu vei fi incantata de niciun restaurant sau te va enerva pana si organizatorul sau seful de sala. Las-o pe mai tarziu. Bea o cafea, dormi o ora in plus, amana o intalnire si organizeaza-ti un pic gandurile. Bea un pahar de vin rosu daca simti nevoia!


E mai practic sa stii ce vrei, decat sa iti consumi dramul de energie pe probe inutile.

Noteaza-ti intr-o agenda toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgi si adauga detalii acolo unde e necesar.


Spre exemplu:


  1. Am la dispozitie 6 luni pentru organizarea nuntii
  2. In prima luna am nevoie sa vorbesc cu un organizator de nunti cu care sa detaliez: ce tip de restaurant am in minte, biserica, bugetul dedicat, tema nuntii, numar de invitati.
  3. In a doua luna am nevoie sa imi aleg rochia de mireasa, Poate veni in aproximativ 4 luni, deci sunt cam la limita. (Daca stiu ca in urmatoarea luna voi avea predarea unui proiect, devansez cautarile, Si ma ocup de acest aspect in prima luna.) Tot acum as vrea sa stabilesc cu nasii ca e totul in regula si pentru ei.
  4. In a treia luna am nevoie sa trimit invitatiile 
  5. In a patra luna ar trebui sa luam cateva lectii de dans, daca avem in plan sa avem o coregrafie sau pur si simplu sa invatam cate ceva.
Iti mai raman doua luni pentru dieta, cununie civila si lista poate continua.

 Fii cu un pas inainte si fa-ti agenda si in functie de evolutia ta profesionala. Lucrurile trebuie sa fie clare, Examenele, certificarile, delagatiile pe o parte, organizarea nuntii pe alta parte. 

Aplicatiile pentru organizarea nuntii

Descarca-ti astfel de aplicatii (wedding organizer apps) si alege-o pe cea care ti se potriveste. Astfel ai mereu la indemana planul si nu esti stresata ca nu ai agenda la tine. Noroc cu tehnologia avansata! Pe vremea mea maica se umbla cu agenda, carnetelul si maruntii de cumparat pixuri! :)) 



Nu uitati sa zambiti si sa va iubiti!

To be continued... :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu