marți, 23 august 2016

Teama ca pozele nu vor fi reusite

Multi fotografi profesionisti vei gasi pe Facebook, si nu numai. De ce sa te mai temi?! E interesant totusi ca multe cupluri nu sunt multumite de serviciile unora dintre fotografi...

Puteti totusi evita neplacerile legate de acest lucru daca va faceti bine temele inainte. Sunt lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a semna contractul de colaborare cu un fotograf.
Intr-un articol anterior Theo ne-a impartasit informatii valoroase pentru viitorii miri.


Ce trebuie sa mai stiti cand iesiti la "vanatoare" de fotograf:

  1. cam toti fotografii profesionisti au pagini de Facebook. Aveti asadar sansa in avans sa parcurgeti portofoliile lor. Nu stabiliti intalniri fara sa aruncati un ochi peste paginile lor. Analizati pozele de la petreceri, cat de bine sunt incadrate, cat de bine surprind detaliile, cat de "intregi" sunt oamenii. 
  2. cereti oferte pe mail sau telefonic pentru o imagine de ansamblu cat mai corecta asupra preturilor.
  3.  multi incearca sa va abureasca cu aparatura lor. Noi am patit-o. Cine zice ca voi nu veti intalni astfel de abordari?! Din nou, portofoliul conteaza! Degeaba omul vine si iti prezinta aparatura lui smechera daca nu are mare lucru ce sa iti arate( oare stie sa o si foloseasca?!). Sunt destul de multi cei care se ocupa cu totul altceva, dar ca sa mai faca un ban, mai ies la pozat pe la nunti. Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu cei care chiar isi dau interesul. Sunt insa multi care nu au niciun curs la activ legat de fotografie, nu au nicio pasiune vis-a-vis de fotografie, singurul lor scop fiind sa faca un un ban in plus. Incercati sa ii evitati pe cat posibil. Va dati seama rapid de cat de profesionisti sunt din portofoliul lor, si credeti-ma, aveti de unde alege.
  4. alegeti acel fotograf cu care simtiti ca rezonati, cu care puteti comunica
  5.  tineti fotograful aproape de voi pe tot parcursul evenimentului. Asezati-l cat mai aproape si tineti cont si de meniul lui (vorbiti cu el despre preferinte in ceea ce priveste meniul). Chemati-l oricand simtiti ca trebuie sa surprinda ceva. Nu il lasati in urma nici la furatul miresei! 



Daca ati ales deja fotograful cu care veti colabora, dar inca nu va simtiti in largul vostru, va propun sa analizati teama fata de poze in general!


Toti stim ca un fotograf nu poate face minuni (poate in photoshop?!), insa daca ii ascultam sfaturile avem sanse sa avem un album de nunta chiar grozav.


Asadar, ce trebuie sa mai stiti pentru a avea poze de laudat am incercat sa cuprind in cele ce urmeaza:

  1. pentru mirese make-up-ul este foarte important. Intotdeauna un machiaj reusit le va da o stare de bine, de siguranta. Optati pentru un make-up de calitate!
  2. un zambet dragut (cu gura pana la urechi uneori poate fi prea mult), o privire plina de iubire si o atitudine ceva mai relaxata vor oferi pozelor naturalete si va vor scote calitatile in evidenta.
  3. aparatul e prietenul tau... sau considera-l asa. Cucereste-l, priveste-l peste umar, nu te uita fix la el ( un pic mai sus de el e chiar indicat).
  4. este recomandat ca in biserica sa nu va miscati foarte mult, foarte des, foarte brusc. 
  5. nu tratati aparatul cu spatele! Este acolo asa ca nu il ignorati ( si cel mai important, platiti ca sa fie acolo)! Oricat de iscusit si scolit si dotat in aparatura este fotograful nu are ce sa faca daca mereu va intoarceti cu spatele la el.
  6. nu, fotograful nu poate acoperi chelia asa ca nu ii cereti bazaconii. Cereti lucruri realiste!
  7. sedinta foto e despre voi. Stabiliti dinainte cine va mai participa pentru a evita orice aglomerare sau situatii tensionate. In felul acesta va mentineti starea pozitiva si in albumul vostru nu vor aparea fete triste sau crispate.




5 comentarii:

  1. Nu cred ca este o idee buna sa cauti pe internet sa gasesti un fotograf bun. Cel mai bine este sa iei legatura cu o ruda care a facut o nunta inaintea ta sau sa vorbesti cu apropiati pentru a lua o recomandare din partea acestora!

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci când simți că rezonezi cu fotograful de ja o nunta la care ai participat, îi poți cere o carte de vizita, sau ii poți întreba pe miri de rezultatul final al ședințelor foto. Cu siguranță poți cere recomandări și prietenilor, rudelor, colegilor. Ce mi se pare important e că mirii să fie siguri că fac alegerea cea bună. Pe internet mirii pot găsi păreri pro și contra, albume realizate de fotografi astfel încât sa isi faca o idee despre modul de lucru sau atuurile lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Persoana care va fi alături de voi pe toată durata nunții este fotograful. Fotograful trebuie să profite de această ocazie și să surprindă unele dintre cele mai emoționante momente ale nunții voastre.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alegerea unui fotograf trebuie sa se bazeze pe recomandari si impresii (review-uri) bune. Nu poti da replay la nunta.. din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  5. gold titanium
    gold micro touch hair trimmer titanium | The gold titanium | The gold titanium | The titanium 4000 gold titanium | The gold titanium. The gold titanium. 0 0 titanium pen 0 0 ford focus titanium hatchback 0 titanium sheet 0 0. 0 0 0 0.

    RăspundețiȘtergere