luni, 15 august 2016

Teama ca primul dans nu va iesi cum iti doresti



Una dintre cauzele mentionate de cititorii blogului este: "lipsa urechii muzicale. Sunt mereu pe langa ritm!".

Dragii mei, dragele mele, treaba aceasta cu primul dans nu este atat de complicata pe cat pare! Cu siguranta toti apreciem un dans frumos, cu o coregrafie complicata si miscari impecabile! Mai presus de asta apreciem insa iubirea, intelegerea, fericirea ce se simte si se vede pe chipurile celor ce numai ce si-au unit destinele!

Sa fiti siguri ca primul dans nu e obligatoriu si totodata daca va doriti sa il aveti, ati face bine sa va ganditi la el ca la momentul vostru de la inceputul petrecerii, nu ca la un spectacol pentru invitati.

Va doriti totusi sa treceti peste aceasta tema si nu stiti cum? Haideti sa vedem cativa pasi siguri pe care sa ii urmati pentru a capata incredere si a infrunta aceasta temere:


  •  Cautati melodia perfecta. Veti sti ca e perfecta atunci cand versurile vi se potrivesc si linia melodica va cheama la dans. Melodia perfecta poate fi si cea pe care v-ati sarutat prima data sau se auzea in difuzoare cand a avut loc cererea in casatorie. 
  • Un profesor de dans poate fi un real ajutor atunci cand va lipseste inspiratia unui dans in doi. Poate va doriti un vals si vi se pare complicat sa invatati pasii in sufragerie. Apelati la un profesor ce ofera cursuri si pentru cupluri. Impreuna veti gasi ritmul si miscarile potrivite cuplului. Puteti chiar urma o coregafie si cu un pic mai multa "munca" (cateva ore suplimentare) veti reusi sa aveti un dans complet si usor de urmat. Rabdarea este cheia succesului!  Mereu e nevoie de timp pentru a invata si a capata incredere atunci cand aceasta este diminuata. Cu fiecare ora petrecuta cu un instructor veti invata pasi noi sau veti fi mai stapani pe pasii deja invatati. 

  •  Poate nu vreti sa apelati la un profesor, poate nu va doriti nimic complicat. Credeti ca o coregrafie este, citez "grea, inutila si mi-e frica sa nu uit pasii din cauza emotiilor. Si la gradinita mi s-a intamplat!". Poate te-as convinge sa iti schimbi parerea, dar pentru ca simt ca iti doresti ca primul dans sa fie doar despre voi, atunci pot zice doar: go for it! Optati pentru un moment romantic, un moment in care sa existati doar voi si povestea voastra, un moment de perfectiune. Da, cu ritmul vostru, cu muzica voastra, cu tot ce va caracterieaza pe voi! Momentul acela de care nu va veti teme pentru ca sunteti unul in bratele celuilalt, ochi in ochi, bucurandu-va ca ziua voastra a decurs si va decurge perfect. 

Toata lumea va aprecia acest moment; nu va mai fi dansul, veti fi voi! nu va mai fi coregrafia, vor fi doi oameni care se iubesc. Nu vor mai fi temeri, va fi implinire, va fi fericire!

Un comentariu:

  1. Dansul mirilor este un moment special. Dar daca mirii sunt compatibili si din acest punct de vedere, nu trebuie sa isi faca griji in aceasta privinta. Dar daca nu sunt compatibili la dans, un profesor ar fi Mana Cereasca

    RăspundețiȘtergere