miercuri, 12 martie 2014

Cand nu se fac nunti in 2015

Pentru ca stiu ca unii dintre voi isi organizeaza nunta ce va avea loc anul viitor, m-am gandit sa va ajut in acest demers si sa adaug pe blog si datele cand nu este tocmai indicat sa va stabiliti data cununiei :)

Asadar:


  • nicio zi de post (15 februarie - 11 aprilie, 8-28 iunie, 1-15 august, 14 noiembrie - 31 decembrie)
  • ajunul Praznicelor Imparatesti
Nu uitati sa va gasiti din timp biserica la care va veti cununa si de asemenea sa va consultati cu preotul asupra datei alese de voi. Este bine daca ati ajunge prima data la biserica, si apoi sa incepeti sa stabiliti restul de detalii (restaurant, sedinte foto, orele de make-up si coafat). 

Daca ati ales deja restaurantul si doriti sa faceti cununia in aceeasi zi cu petrecerea ( in Biserica Ortodoxa Romana se fac cununii si in zilele de luni, marti, joi, sambata si duminica), atunci se recomanda sa alegeti o biserica apropiata de acesta, sau in drumul catre restaurant, in ideea de a va incadra in timp si a nu fi pe fuga dintr-o parte in alta a orasului. Daca aveti un duhovnic preferat, cu atat mai mult incercati sa stabiliti impreuna cu dansul data si ora evenimentului. 

Dupa cum bine stiti, in fiecare biserica exista carnetelul de programari! Din proprie experienta va sfatuiesc sa trageti cu ochiul la cat de "apropiate" sunt cununiile din ziua aleasa. Nu ati vrea sa aveti o slujba grabita, sa nu aveti timp de poze sau din intamplare ora inceperii cununiei sa fie decalata...nu e placut deloc sa ti se dea planurile peste cap. Uneori o jumatate de ora conteaza, iar in ziua cea mare, cand totul se deruleaza atat de repede, cu atat mai mult!





Un comentariu: