vineri, 10 februarie 2012

Povestim cu Mara

Ineditul unei nunti il asteptam mereu! 
Cautam decoratiuni, dansuri, accesorii noi si indraznete care sa ne uimeasca! 
Exista oameni care pot oferi atat de multa imaginatie si originalitate unei nunti, incat nu ai cum sa treci cu vederea acest lucru!
 Va invit sa facem cunostinta cu Mara si universal ei colorat!
Buna ziua, Mara!
 
Ne bucuram sa te cunoastem! Am descoperit nu de multa vreme blogul tau http://picturadecorativa-mara.blogspot.com care prezinta intr-o maniera originala modul in care privesti lumea si pictura. Povesteste-ne Mara despre pasiunea ta despre arta.
 
 Bună ziua, vă multumesc frumos pentru invitaţia dvs de a da curs acestor întrebări!
handmade, nunta, cutie bijuterii, marturii, domnisoara de onoare
„Ars-modus vivendi!,, Se spune că arta este un mod  de a trăi. Pentru mine este un mod de a-mi trăi visele într-o manieră aparte,  fantasmele prin forţa creaţiei, de a exprima ceea ce cuvintele nu reuşesc pentru că devin mute. Eu nu mă consider un artist, ceea ce realizez eu nu este o artă. Nu  sunt  decât un mic artizan, un fir de nisip în această lume halucinant de frumoasă. Arta este Coloana a Infinitului; arta înseamnă Monnnet, Cezanne, Leonardo,  Michelangelo. 
Atunci când pictez simt că mă preschimb într-o pasăre călătoare care se eliberează de lanţurile - gânduri care îi limitează evoluţia spirituală spre alte lumi. Simt că trăiesc cu adevărat undeva, într-un spaţiu pur, unde gândurile, cuvintele, stările de încordare, nelinişte sau teamă nu mai au putere pentru că acolo Ego-ul meu se identifică cu universul, în lumea aceasta simt pacea, armonia, liniştea, lumina.

Ce teme iti place sa abordezi in lucrarile tale?


handmade, nunta, cutie bijuterii, marturii, domnisoara de onoare
handmade, nunta, cutie bijuterii, marturii, domnisoara de onoare
Deoarece majoritatea lucrărilor mele sunt casete de bijuterii, tema preferată o reprezintă florile, pentru că ele întotdeauna vor fi cea mai familiară sursă de inspiraţie din toate timpurile dată fiind gingăşia şi frumuseţea lor, apoi, în plan secundar, frunzele, copacii scorburoşi şi plini de mister. Dintre animale prefer cel mai mult elefanţii pentru că sunt cele mai inteligente animale, au 3 emisfere cerebrale, au un simţ al răspunderii şi al unităţii de invidiat.


Sunt preocupată să dau o personalitate aparte casetelor, ramelor, oglinzilor, paharelor pictându-le cu motive orientale şi sper ca în timpul cel mai scurt să reuşesc să realizez o mandala.

Care este sursa ta de inspiratie?

Atăta vreme cât vrei să realizezi frumosul, sursa de inspiraţie este pe cât de diversificată, pe atât de multiplă. Ideile îmi vin spontan. După Platon, lumea cea mai frumoasă este “lumea ideilor”. Iar frumuseţea lumii nu poate fi dezvăluită decât atunci când cuvântul rămâne fără putere, e nud.

Ce reprezinta pentru tine munca ta?

handmade, nunta, cutie bijuterii, marturii, domnisoara de onoare
În primul rind o sursa infinita de placere, implinire. O mare pasiune, un popas unde mă simt liberă cu adevărat, mă odihnesc şi mă opresc să beau apa infinitului. Munca înseamnă nu numai bucurie sau pasiune, ci şi răbdare în încercarea noilor tehnici de pictură care să mă apropie şi mai mult de visul meu: pictură decorativă pe mobilier masiv de lemn. Pentru că vă spun un secret: încerc o tehnică mai puţin cunoscută în România, dar care are efecte spectaculoase în domeniul decorativ. Sper sa îmi ţineţi pumnii!!! Sunt zile în care sunt obosită şi nu am inspiraţia necesară deşi îmi doresc şi atunci să picte, dar sunt însă şi zile în care simt că “mă ofilesc” dacă nu pictez un cerc, o formă, o floare, un pătrat.

Ajuta-ne cu idei! Prima ideea pe care mi-ai impartasit-o, a fost ca o cutie pictata manual, inspirata din povestea de dragoste a unui cuplu drag tie, poate fi un cadou frumos pentru miri, sau poate constitui chiar cutia perfecta pentru verighete.

handmade, nunta, cutie bijuterii, marturii, domnisoara de onoare
 Caseta aceea alba cu trandafiri  si verighete încolacite am realizat-o din dorinţa de a aduce un omagiu căsătoriei, femeii în special. Însă ideea aceasta a plăcut spre surprinderea mea multor persoane care şi-au manifestat dorinţa de a avea această casetă. De aceea am realizat casete de diferite forme şi mărimi unor personae dragi mie pentru evenimente importante din viaţa lor: nunta, aniversarea unui număr de ani de căsătorie, botez pentru fetiţe. Casete de acest gen ar putea constitui un cadou deosebit de la naşă miresei. Sau cadoul dăruit de mireasă fetei care prinde buchetul de mireasă sau domnişoarei de onoare.

Am vazut multe cutii de bijuterii realizate de tine! Sunt superbe! Crezi ca ar fi un cadou frumos pentru o domnisoara de onoare, ca semn de multumire din partea miresei?
 
Desigur! Domnişoara de onoare ar putea dărui mirilor o ramă frumos pictată, albă, cu acelaşi simbol al infinitului, care este imprimat pe caseta ,,carpe diem,, în care acesţia să îşi imortalizeze amintirile nuntii sau chiar o ramă pictată care va ,,găzdui” o oglindă frumoasă. De asemenea, naşii ar putea primi din partea mirilor un set de pahare pictate manual sau pur si simplu un serviciu de sticlă sau porţelan pictat cu florile preferate.

  Iti multumesc ca ai fost de acord sa impartasesti cu noi putin din pasiunea ta si iti doresc mult succes in continuare!  Asteptam, de asemenea, sa ne mai incanti cu creatiile tale!
 Vă multumesc foarte frumos pentru urări, vă doresc şi dvs. din suflet multiple realizări profesionale şi personale. Eu aştept primăvara care trezeşte natura, fiinţa umană şi tot universul la viaţă pentru că voi avea mai multă inspiraţie! Dar până atunci voi încerca să realizez noi tehnici de pictură şi noi proiecte: pictură decorativă pe oglinzi, rame, pahare, servicii de porţelan, sticle şi, de ce nu, în măsura posibilităţilor, mic mobilier decorat. 
handmade, nunta, cutie bijuterii, marturii, domnisoara de onoare
handmade, nunta, cutie bijuterii, marturii, domnisoara de onoare

Un comentariu: